TischleinDeckDich večeře bezlepková BIO - Jentschura

1 hodnocení
 
od 315 Kč
Značka P. Jentschura
Webová stránka značky p-jentschura.com
Kategorie Sušené plody a kaše
Zvolte variantu
TischleinDeckDich Jentschura (3) Kód produktu 4110/800 balení: 800g Skladem 565 Kč
   
TischleinDeckDich večeře bezlepková BIO Jentschura 400g Kód produktu 4110/400 balení: 400g Skladem 315 Kč
   
 
Chutný jahelno-zeleninový pokrm s quinoou

V dnešní uspěchané době je opravdovým ulehčením, když během chvilky vykouzlíte na stůl něco dobrého a kvalitního – v poledne doma nebo v kanceláři nebo jako lehkou večeři. Budete na to potřebovat pouze několik minut, abyste velice jednoduše připravili plnohodnotné a lahodné jídlo pro malé i velké. Kvalitní pokrm z quinoi a jáhel se zeleninou vás přesvědčí jedinečnou chutí a mnohostrannými možnostmi přípravy.

Výhody TischleinDeckDich:
  • bez lepku
  • bez mléčného cukru (laktózy)
  • bez přídatných látek
  • chudý na sodík
  • s vysokým obsahem vlákniny
  • rostlinný zdroj bílkovin
  • bez živočišných složek
  • vhodné také pro vegany
  • rychlá a snadná příprava
  • rozmanité a kreativní varianty receptů
Každá porce TischleinDeckDich je přírodním zdrojem:

Zinku - pro udržení vyrovnané acidobazické rovnováhy a pro udržení zdravých vlasů, nehtů a pleti
Manganu - ke správné tvorbě pojivové tkáně
Hořčíku - ke správné energetické látkové výměně, kvalitní syntéze bílkovin a k dobré kvalitě zubů a kostí
Draslíku - ke správné funkci svalů, k dobrému stavu nervového systému a k udržení normálního krevního tlaku
Železa - pro normální tvorbu hemoglobinu a červených krvinek
Chromu - k udržení správné hladiny krevního cukru
Vitamin B 6 - podporuje funkci imunitního systému a regulaci hormonální činnosti
Kyselina listová - přispívá k dobrému průběhu těhotenství a zmírnění únavy a vyčerpání

Složení: Quinoa*, jáhly*, sušená zelenina 23 % (brambory*, rajčata*, mrkev*, cibule*, pórek*, hrášek*), rýže*, bazalka*, pískavice modrá*, pažitka*, petržel*, libeček*

* Původ z ekologického/biologického zemědělství

Quinoa, „zlato Inků“, je již 6 000 let super potravinou obyvatel Jižní Ameriky. Quinoa dělá čest svému jménu díky svým vynikajícím výživovým vlastnostem – má vysoký
obsah vitamínů skupiny B a kromě toho je výborným zdrojem komplexních sacharidů a rostlinných bílkovin.
Jáhly jsou nejstarší bezlepkovou obilninou na světě a v současné době zažívá Evropa jejich návrat. Žádný div, neboť jáhly jsou vynikajícím zdrojem vitamínů a minerálů.

RECEPTY

Zdravý recept TischleinDeckDich (jako příloha pro 1 osobu)

• 50 g směsi TischleinDeckDich

• cca 220 ml vody

• bylinná sůl

• popřípadě 1 čajová lžička čerstvého sýru (bylinný nebo přírodní)

TischleinDeckDich - příprava v hrnci

Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Poté smícháme s bylinnou solí a popřípadě čerstvým sýrem.

TischleinDeckDich - přelití horkou vodou

Alternativně je možné zalít pouze horkou vodou, zamíchat a nechat chvíli odstát.

Pečené placky (cca. 10 kusů)

• 100 g směsi TischleinDeckDich

• cca 350 ml vody

• 1 vejce

• 2 polévkové lžíce drobných ovesných vloček

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

• rostlinný tuk, například řepkový olej na pečení nebo kokosový olej

Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Následně směs dobře promícháme s vajíčkem a vločkami a ochutíme bylinnou solí a pepřem. Necháme vychladnout cca 1hodinu. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi. Z hmoty uděláme malé placky a z obou stran dozlatova opečeme. Placky chutnají nejlépe čerstvé. Jako příloha se hodí zeleninový salát.

Pikantní plněné žampiony (na 10 velkých hub)

• 100 g směsi TischleinDeckDich

• cca 400 ml vody

• 10 velkých žampionů

• 100 g Crème Fraîche

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. V mezičase opláchneme žampiony a klobouček oddělíme od nožičky. Směs okořeníme bylinnou solí a pepřem. Nožičku houby můžeme osmažit a smícháme se směsí. Hmotou plníme žampiony a zdobíme Crème Fraîche. Žampiony pečeme na 200° C (v horkovzdušné troubě na 180° C) v předehřáté troubě cca 20 minut.

Plněná paprika pokaždé jinak (na 4 půlky paprik)

• 100 g směsi TischleinDeckDich

• cca 400 ml vody

• 2 paprikové lusky

• 2 čajové lžičky čerstvého sýra

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

• 100 g taveného sýra

• čerstvé bylinky podle chuti

Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Hmotu smícháme s čerstvým sýrem, bylinnou solí a pepřem. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a cca 5 minut dusíme. Rozpůlené papriky následně naplníme hmotou a posypeme nastrouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (v horkovzdušné troubě na 180° C) cca 10-15 minut. Podle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.

Další recepty najdete v této produktové brožuře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: