TischleinDeckDich večeře bezlepková BIO - Jentschura
Popis
Chutný jahelno-zeleninový pokrm s quinoou
V dnešní uspěchané době je opravdovým ulehčením, když během chvilky vykouzlíte na stůl něco dobrého a kvalitního – v poledne doma nebo v kanceláři nebo jako lehkou večeři. Budete na to potřebovat pouze několik minut, abyste velice jednoduše připravili plnohodnotné a lahodné jídlo pro malé i velké. Kvalitní pokrm z quinoi a jáhel se zeleninou vás přesvědčí jedinečnou chutí a mnohostrannými možnostmi přípravy.
Výhody TischleinDeckDich:
- bez lepku
- bez mléčného cukru (laktózy)
- bez přídatných látek
- chudý na sodík
- s vysokým obsahem vlákniny
- rostlinný zdroj bílkovin
- bez živočišných složek
- vhodné také pro vegany
- rychlá a snadná příprava
- rozmanité a kreativní varianty receptů
Každá porce TischleinDeckDich je přírodním zdrojem:
Zinku - pro udržení vyrovnané acidobazické rovnováhy a pro udržení zdravých vlasů, nehtů a pleti
Manganu - ke správné tvorbě pojivové tkáně
Hořčíku - ke správné energetické látkové výměně, kvalitní syntéze bílkovin a k dobré kvalitě zubů a kostí
Draslíku - ke správné funkci svalů, k dobrému stavu nervového systému a k udržení normálního krevního tlaku
Železa - pro normální tvorbu hemoglobinu a červených krvinek
Chromu - k udržení správné hladiny krevního cukru
Vitamin B 6 - podporuje funkci imunitního systému a regulaci hormonální činnosti
Kyselina listová - přispívá k dobrému průběhu těhotenství a zmírnění únavy a vyčerpání
Složení: Quinoa*, jáhly*, sušená zelenina 23 % (brambory*, rajčata*, mrkev*, cibule*, pórek*, hrášek*), rýže*, bazalka*, pískavice modrá*, pažitka*, petržel*, libeček*
* Původ z ekologického/biologického zemědělství
Quinoa, „zlato Inků“, je již 6 000 let super potravinou obyvatel Jižní Ameriky. Quinoa dělá čest svému jménu díky svým vynikajícím výživovým vlastnostem – má vysoký
obsah vitamínů skupiny B a kromě toho je výborným zdrojem komplexních sacharidů a rostlinných bílkovin.
Jáhly jsou nejstarší bezlepkovou obilninou na světě a v současné době zažívá Evropa jejich návrat. Žádný div, neboť jáhly jsou vynikajícím zdrojem vitamínů a minerálů.
RECEPTY
Zdravý recept TischleinDeckDich (jako příloha pro 1 osobu)
• 50 g směsi TischleinDeckDich
• cca 220 ml vody
• bylinná sůl
• popřípadě 1 čajová lžička čerstvého sýru (bylinný nebo přírodní)
Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Poté smícháme s bylinnou solí a popřípadě čerstvým sýrem.
Alternativně je možné zalít pouze horkou vodou, zamíchat a nechat chvíli odstát.
Pečené placky (cca. 10 kusů)
• 100 g směsi TischleinDeckDich
• cca 350 ml vody
• 1 vejce
• 2 polévkové lžíce drobných ovesných vloček
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
• rostlinný tuk, například řepkový olej na pečení nebo kokosový olej
Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Následně směs dobře promícháme s vajíčkem a vločkami a ochutíme bylinnou solí a pepřem. Necháme vychladnout cca 1hodinu. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi. Z hmoty uděláme malé placky a z obou stran dozlatova opečeme. Placky chutnají nejlépe čerstvé. Jako příloha se hodí zeleninový salát.
Pikantní plněné žampiony (na 10 velkých hub)
• 100 g směsi TischleinDeckDich
• cca 400 ml vody
• 10 velkých žampionů
• 100 g Crème Fraîche
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. V mezičase opláchneme žampiony a klobouček oddělíme od nožičky. Směs okořeníme bylinnou solí a pepřem. Nožičku houby můžeme osmažit a smícháme se směsí. Hmotou plníme žampiony a zdobíme Crème Fraîche. Žampiony pečeme na 200° C (v horkovzdušné troubě na 180° C) v předehřáté troubě cca 20 minut.
Plněná paprika pokaždé jinak (na 4 půlky paprik)
• 100 g směsi TischleinDeckDich
• cca 400 ml vody
• 2 paprikové lusky
• 2 čajové lžičky čerstvého sýra
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
• 100 g taveného sýra
• čerstvé bylinky podle chuti
Směs TischleinDeckDich smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Hmotu smícháme s čerstvým sýrem, bylinnou solí a pepřem. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a cca 5 minut dusíme. Rozpůlené papriky následně naplníme hmotou a posypeme nastrouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (v horkovzdušné troubě na 180° C) cca 10-15 minut. Podle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.
Další recepty najdete v této produktové brožuře
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.